САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

У Бачкој Паланци и приградским насељима поставља се 75 нових контејнера

У Бачкој Паланци и приградским насељима биће постављено 75 нових контејнера. У приградским насељима поставља се 52, а у Бачкој Паланци 23 контејенра запремине 1,1 кубика. Контејнере плаве и зелене боје набавила је општина, а поставља их ЈКП „Комуналпројект“.
– У складу са потребама грађана, у сваком од 13 насељених места, на локалитетима од јавног значаја, постављена су по четири нова контејнера. Преосталих 23 контејнера биће постављени као замена за старе и дотрајале контејнере у ширем и ужем центру Бачке Паланке – рекао је в.д. директор ЈКП „Комуналпројект“ Александар Ерцег.

У „Комуналпројекту“ истичу да је правилно одлагање смећа изузетно важно за заштиту животне средине и апалују на грађане да отпад одлажу у контејнере који се редовно празне у складу са одлуком о одношењу смећа.
– Не смемо заборавити да наша околина треба да остане будућим генерацијама и управо из тог разлога морамо да дамо све од себе како бисмо је сачували – каже Ерцег.

Иначе, општина Бачка Паланка уложиће 6,5 милиона динара у чишћење и рекултивацију дивље депоније у Деспотову. Општина је за уклањање депоније дугачке 200, а широке 90 метара, из свог буџета издвојила 3.731.970, а преосталих 2,8 милиона добила је на конкурсу Министарства за заштиту животне средине, средином марта.
Прошле и претпрошле године, у сарадњи са Владом Србије и Министарством за заштиту животне средине уклоењене су дивље депоније у Челареву и Парагама.

Бачка Панака, 19. април 2024. године