Јунаци нашег (не)времена

Радници ЈКП "Комуналпројект" поднели велики терет ванвременске олује.

komunalprojekt

Невреме и олујни ветар, захватили су пре две недеље поједине делове наше земље, остављајући иза себе праву пустош. Последице апокалиптичне олује која је протутњала и највећим делом бачкопаланачке општини, још увек су видљиве на доста места.


Требаће још времена да се оне у потпуности санирају, а свакако, да треба рећи да је испред свега овога ненадокнадив губитак – један изгубљен људски живот у Бачкој Паланци. Остаће сигурно записано, да је невреме испољило такву снагу и направило материјалну штету каква од ове појаве, никада није забележена у вишевековној историји града на левој обали Дунава.

Међутим, у свему овоме, мрачном, тешком и невеселом, било је и нечега што је светло, што је за похвалу, што је за награду. То су пре свих радници запослени у ЈКП „Комуналпројект“, који су одмах након што се невреме смирило изашли на улице нашег града и укључили се у праву битку са оним што нас је снашло. Радили су готово даноноћно, како би бар колико – толико ублажили последице праве апокалипсе која нас је погодила.

Ношени жељом, да пре свега Бачкопаланчанима, омогуће да се врате у нормалан живот улагали су надљудске напоре. Ништа запосленима у овом комуналном предузећу није било тешко. Радили су сви као један, марљиво, стрпљиво, непрекидно, како би што пре саму Бачку Паланку, али и насељена места што пре доведи у у колико – толико пређашње стање. Труд им се испатио, јер су у томе успели. Стабла која су била порушена, грање на сваком кораку, поломљени црепови, плоче за покривање кућа, зграда… били су видљиви на сваком кораку. Све ово је углавном, за неколико дана уклоњено са улица града на левој обали Дунава.

Било би заиста неправедно посебно истицати неког од запослених у овом јавном предузећу. Не би то било ни фер, ни коректно према осталима. Сви они су, на неки начин, заслужили епитет јунака нашег (не)времена. Међутим, има и оних који се у свему овоме нису показали, нису били на висини задатка, али нећемо наводити ко су они. Ваљда ће се сами препознати.

ИзворНедељне новине (Аутор: М.Ђ.Кременовић)