Пожртвованошћу ватрогасаца спречена трагедија већих размера

Ноћас је велики пожар је захватио објекат у бачкопаланачкој пијаци.

Након поноћи, у четвртак (15.06), избио је велики пожар на бачкопаланачкој пијаци која се налази у самом центру града, а који је могао да изазове последице већих размера, јер се у непосредној близини налазе стамбене зграде.


Пожар је избио у продавници кинеске робе чији је власник кинеске националности. Ова продавница се налази у централном делу пијаце у Бачкој Паланци, којом управља Јавно комунално предузеће “Комуналпројект”.

Велика срећа је да су грађани који живе у непосредној близини брзо приметили пожар и позвали 193. Бачкопаланачки ватрогасци су одмах стигли на локацију пожара и почели са гашењем. Придружила им се полиција као и запослени из ЈКП “Комуналпројект” који су изашли са цистернама. Убрзо су пристигли и чланови Добровољног ватрогасног друштва из Силбаша и специјалне ватрогасне јединице из Новог Сада.

Та брза интервенција ватрогасаца је спречила даље ширење пожара. Пожар је убрзо локализован и није се проширио на оближње објекте а није захватио ни тезге на пијаци. На велику срећу нема повређених.

Тренутно се на локацији санираног пожара врши увиђај полиције и противпожарне инспекције. Вероватан узрок пожара су неисправне струјне инсталације. Ради се и процена матереријалне штете која је сигурно велика.