Испоручен натријум-хипохлорит за све грађане општине Бачка Паланка

Обавештавамо грађане Бачке Паланке да је дистрибуција натријум-хипохлорита обављена у свим месним заједницама на територији Општине Бачка Паланка, осим Нештина и Визића где ће средство бити достављено у понедељак 06.04.2020. године.

Грађани могу у месним заједницама да преузму одређене количине дезинфикационог средства, тачније 5 литара по домаћинству. Неопходно је понети сопствену амбалажу. Док управници зграда могу лично преузети на фабрици воде до 10 литара средства, како би и улази зграда били редовно дезинфиковани. Обзиром да се поменуто средство производи на фабрици воде ЈКП „Комуналпројект“-а свакој месној заједници је достављена одређена количина дезинфикационог средства, а како се буде јављала потреба за још средства ЈКП „Комуналпројект“ ће достављати по потреби.

Важно је нагласити да је средство за дезинфекцију бесплатно и да сваки грађанин има право на њега.

Обзиром да је средство на бази хлора, обавезно је придржавати се упутства за коришћење које ћете добити у месној заједници. Средство је пре свега намењено спољној употреби. Дезинфекција овим средством може се вршити у двориштима, улазима зграда, на разним бетонским површинама. Такође, могу се дезинфиковати и плочице, као и металне браве и рукохвати. Средство не сме бити у директном контакту са кожом, те апелујемо још једном да се стриктно придржавате упутства за коришћење.

Како ситуација налаже, доста грађана наше општине је у самоизолацији, али уколико Вам је средство потребно, а нисте у могућности сами да дођете по њега, млади волонтери Канцеларије за младе Општине Бачка Паланка стоје Вам на располагању.

Контакт телефони позивног центра су 021 21 01 117, 060 59 79 414, 060 59 79 410.

„Напоменули бисмо и да се дезинфекција у Бачкој Паланци свакодневно одвија. Дезинфикују се јавне површине, најфреквентније локације, али и саме улице. Како смо већ навели, насељена места су добиле одређене количине натријум-хипохлорита и скоро све месне заједнице су организовале дезинфекцију свог места.

ЈКП „Комуналпројект“ ради све што је у нашој моћи како бисмо смањили могућност ширења заразе те Вас подсећамо да останете код куће и на тај начин спасите животе“ – напомињу у саопштењу из ЈКП „Комуналпројект“.