Комуналпројект донацијом подржао Општинско такмичење „Прљаво или чисто није исто“

БАЧКА ПАЛАНКА: У оквиру заједничке сарадње Општине Бачка Паланка и Немачке развојне организације ГИЗ, у ОШ „Вук Караџић“ у Бачкој Паланци у четвртак 7. новембра, одржано је Општинско такмичење „Прљаво или чисто није исто“ које се одржава у оквиру Еко квиза.

Овај квиз, у коме деца кроз различите игре уче о екологији, рециклажи и заштити животне средине, је само део активности у оквиру пројекта Управљање отпадом у контексту климатских промена Немачке развојне организације.

Циљ квиза је подизање нивоа свести о екологији међу ученицима од петог до осмог разреда. Општина Бачка Паланке је од ове године део овог пројекта, а обухваћено је 10 основних школа у општини.

Локална самоуправа и ЈКП Комуналпројект подржали су овакву акцију, а као подршку овом пројекту, јавно комунално предузеће, основним школама у Бачкој Паланци поделио је канте за отпад.

Бошко Мијатовић

Директор Комуналпројекта, Бошко Мијатовић нагласио је значај подизања свести о заштити животне средине нарочито међу младима.

„Без едукације и без знања, нема напретка у развијању свести о рециклажи и управљању отпадом. Свака особа дневно направи један килограм отпада, што представља огромне количине смећа и неопходно је рециклирање подићи на један виши ниво“, изјавио је Бошко Мијатовић.

На данашњем полуфиналном такмичењу учествовало је пет екипа из пет основних школа, а најбоља школа представљаће Бачку Паланку на регионалном такмичењу.

Кроз квиз деца су могла да науче о правилном рециклирању отпада и како да се подигне свест о значају рециклаже.

Сања Ралић

Директорка ОШ „Вук Караџић“, Сања Ралић каже да им је част што су угостили организаторе и били домаћини данашњег такмичења.

„Ученици имају прилику да се едукују о екологији и да се упознају са мало другачијим начином такмичења кроз квиз који је њима занимљив“, рекла је Сања Ралић.