Индустријска зона Север добија канализацију

Велике фирме и фабрике које послују у Индустријској зони Север ће ускоро бити прикључене на канализациону мрежу, што је испуњење једног од обећања локалне самоуправе. Радови на изградњи канализације у Индустријској зони Север су почели 11. јуна, вредност инвестиције је 11 милиона динара, а рок за завршетак инвестиције је 2. август.

 

Радове су у четвртак обишли председник Општине Бранислав Шушница и директор ЈКП „Комуналпројект“ Александар Богуновић.

-Ова инвестиција је дуго обећавана, многе су је власти обећавале, али нису имали снаге ни политичке воље да то испуне, а сада је ми завршавамо. Овде има пуно великих фирми, гиганата и срамота је да у двадесетпрвом веку они раде на септичким јамама. Оно што смо обећали то и радимо, смогли смо снаге и воље да папиролошки доведемо да радови крену, а ту смо потрошили сигурно годину дана, каже председник Општине Бранислав Шушница.

Директор ЈКП „Комуналпројект“ Александар Богуновић је истакао да је канализациона мрежа дугачка 1.100 метара.

-Локална самоуправа је имала слуха за инфраструктурне проблеме у Индустрисјкој зони Север и након дугог низа година смо започели радове. После само неколико дана су завршени радови на прикључку у дужини од 70 метара, а тренутно се изводе радови на главном колектору у дужини од 700 метара. Након тога, идемо на изградњу три секундарна колектора. Радови теку планираном динамиком и очекујем да испоштујемо рокове, истакао је директор ЈКП „Комуналпројект“ Александар Богуновић и додао да радове изводи бачкопаланачко јавно комунално предузеће са подизвођачем „Реса градња“ из Нових Бановаца.