Санирано сметлиште у Челареву

Обзиром на учесталост проблема са отпадом на сметлишту у Челареву ЈКП „Комуналпројект“ је на основу решења комуналне инспекције санирао смеће које се налази на јавној површини.

У договору са Општинском управом Бачка Паланка ЈКП „Комуналпројект“ је у петак, 20.04.2018. године сво смеће које се налази на делу сметлишта, а које је на јавној површини, санирао и тај део сметлишта је очишћен.

Више пута смо апеловали на несавесне привредне субјекте да индустријски отпад не одлажу на поменуто сметлиште и на места на којима то није предвиђено управо из разлога што затрпају прилазни пут сметлишту и сав отпад се прошири до главног пута. Поменути отпад, осим што загађује животну околину, такође, угрожава саобраћај.

На последњој седници Скупштине општине Бачка Паланка одборници су усвојили одлуку да Општинска управа Бачка Паланка буде закупац тог дела површине која је у овом тренутку приватно власништво „Делта Аграр“ -а. Договор је такав да ће Општина поверити одржавање тог дела површине ЈКП „Комуналпројект“ -у и на тај начин успели бисмо да решимо проблематику имовинско – правних односа и саму проблематику сметлишта, јер бисмо тада могли редовно да је одржавамо.

Тамара Пилиповић

ЈКП „Комуналпројект“