ЈКП „Комуналпројект“ демантује наводе да је вода у Силбашу неисправна за пиће

Осврћући се на текст који је недавно објављен у коме се наводи како је вода у насељу Силбаш загађена неопходно је да обавестимо све грађане, али пре свега Силбашане, да изнете информације нису тачне. Обзиром на специфичност ситуације где је Силбаш заиста имао проблем са водоснабдевањем неопходно је да демантујемо неистине које изазивају панику и шире страх међу грађанима.

За сваки обављен посао постоји процедура и начин на који се одређена радња извршава. Тако је и код нас. Контролу квалитета воде врши Институт за јавно здравље Војводине. Извештај о квалитету воде доставља се санитарној инспекцији, а након тога стручним службама ЈКП „Комуналпројект“ -а. Санитарна инспекција, на основу поменутог извештаја, забрањује употребу воде у санитарне сврхе уколико се квалитет воде покаже као такав и у том тренутку воду сврстава у техничку категорију.

Анализе воде у Силбашу радимо редовно, по устаљеном распореду и оне показују да забрана коришћења воде не постоји. Тачније, вода у Силбашу је исправна за пиће, а то можемо да документујемо поменутим Извештајима.

Желели бисмо да напоменемо и да је новоизграђени бунар у насељу Силбаш у потпуно функционалном стању и када се вршна потрошња воде по становнику повећа из поменутог бунара надокнађујемо потребну воду.

Разлике у квалитету воде су увек присутне, међутим, уколико су одступања у складу са Законом вода нема забрану коришћења. Често се дешава да на самом изворишту одступања нема, али дистрибуцијом некада долази до промене квалитета воде. Уколико крајњем кориснику из одређених разлога не одговара вода из наше водоводне мреже постоји алтернативни начин водоснабдевања или мини постројење.

Алтернативни начин водоснабдевања у Силбашу јесте еко чесма. Процедура анализирања је идентична као и код воде из мреже. Анализе воде са еко чесме у насељу Силбаш показују да је вода исправна за пиће.

Овим путем бисмо желели још једном да позовемо све грађане који имају проблем везано за делатности којима се бави ЈКП „Комуналпројект“ да се информишу на местима предодређеним за то, а то су рекламације на благајни ЈКП „Комуналпројект“ -а или на контакт телефон 021 755 0 100.

Подсећамо да на сајту ЈКП „Комуналпројект“ -а постоје наведени контакт телефони свих служби, а постоји могућност и обраћања путем меила.

ЈКП „Комуналпројект“ је дужан да организује свој рад и пословање на такав начин да задовољи све потребе својих корисника, а као највеће јавно предузеће да води бригу о квалитету живота свих грађана наше општине. Обзиром на одговорност која нам је давно поверена апелујемо да се не износе неистине и да за све наводе можете добити потврду или демант свакодневно у самом предузећу.

Свако лажно узнемиравање грађана тумачи се као кривично дело и сходно томе бићемо приморани да предузмемо законске мере, уколико се то буде дешавало.

 

Тамара Пилиповић

стр. сар. за медије и односе са јавношћу

ЈКП „Комуналпројект“