Завршен и бунар у Парагама

У петак, 30. септембра, завршен је још један бунар. Овај пут био је то бунар у Парагама.

Вишегодишњи проблем водоснабдевања у овом насељеном месту успешно је решен.

Директор ЈКП „Комуналпројект“ Александар Богуновић овом приликом је изјавио:

„Један од бунара у Парагама који више година није могао да буде пуштен у рад напокон је решен. У циљу завршетка инвестиције која је започета још 2008. године ЈКП „Комуналпројект“ је обезбедио одређена средства и пројектно – техничку документацију да из санитарно безбедносних разлога угради уређај који елиминише метан из изворишта. Овај уређај је предуслов да се бунар пусти у рад. Оног тренутка када стигну резултати “В” обима бунар у Парагама ће бити пуштен у рад, а ми се надамо да ће то бити ових дана.

Оно што можемо да кажемо је да смо уложили око 500.000 динара и да је ова инвестиција урађена у складу са планом и програмом за 2017. годину.

Сам квалитет воде у Парагама је такав да имамо препоруку да се вода не користи за пиће због присуства одређених састојака који могу утицати на мирис, укус или боју воде, а то може изазвати примедбе корисника. Међутим, становницима Парага смо обезбедили алтернативни начин снабдевања пијаћом водом преко еко чесми. Резултати испитивања које ће вршити Институт за јавно здравље Војводине ће показати да ли ће квалитет воде бити бољи у односу на ранији период.

Председник Општине Бачка Паланка, Бранислав Шушница, такође је присуствовао отварању бунара у Парагама:

„Још 2008. године ископан је бунар у Парагама, међутим, да ли због недостатка средстава или због недостатка воље, није завршен.

Када смо кренули да решавамо овај проблем сусрели смо се са бројним имовинско – правним и папиролошким проблемима које смо, наравно, морали да решимо да бисмо стигли до коначног циља и изградили овај дегазатор.

Као што је рекао директор ЈКП „Комуналпројект“ -а, из сопствених средстава смо издвојили око 500.000 динара како бисмо обезбедили предуслов да се бунар пусти у рад и да се водоснабдевање у Парагама знатно поправи.

Ових дана често говорим о томе да ми као Општина настављамо да побољшавамо водоснабдевање на територији целе општине Бачка Паланка. Неки дан смо отворили бунар у Обровцу, а пре тога у Силбашу. Имамо још две битне инвестиције у сарадњи са вишим нивоима власти, тачније, са Покрајинском владом. Урадићемо још два бунара. Завршавамо јавну набавку и у наредних пар дана би требало да почну радови у насељеном месту Пивнице и у самој Бачкој Паланци. За ову годину успећемо да урадимо 5 бунара и мислим да је то велики успех локалне самоуправе и саме општинске власти.“

 

ЈКП „Комуналпројект“